Notícies

Educadores/Educadors Socials

Educadores/Educadors Socials

per Secretaria de Comunicació -
Nombre de respostes: 0

Dia Internacional de les Educadores i Educadors Socials.

El dia 2 d'octubre es celebra a tot el món el Dia Internacional de les Educadores i els Educadors Socials, amb l'objectiu de fer visible el seu treball.

L'educador/a social duu a terme una acció socioeducativa amb persones que es troben amb dificultats d'origen social, cultural o personal per a integrar-se a la vida comunitària.

Exerceixen una tasca en la professió de caràcter pedagògic dedicada a generar contextos educatius i accions mediadores i formatives que possibilitin la promoció cultural i social, entesa com a obertura a noves possibilitats de l'adquisició de béns culturals, que ampliïn les seves perspectives educatives, laborals, d'oci i participació social de la persona.

La integració i el desenvolupament de col·lectius desfavorits és un dels reptes de la nostra societat, però les condicions laborals de les educadores i educadors socials de serveis públics essencials externalitzats no són les adequades, i l’administració ho sap.

Per això, el dia 2 d’octubre, Dia Internacional de les Educadores i Educadors, la Federació d’Ensenyament USOC reivindica especialment la dignificació dels professionals que desenvolupen la seva tasca en entitats del sector social.

Les administracions han de jugar un paper fonamental en l'equiparació de les condicions laborals i salarials del personal i, això, implica dotació pressupostària adequada per a que les entitats concertades puguin assumir l’equiparació salarial dels professionals funcionaris i personal laboral.

No assumir aquest paper denotaria la irresponsabilitat de les administracions que esdevindran còmplices de la precarietat laboral de les treballadores i treballadors del sector social.

MATEIXA FEINA, MATEIXES CONDICIONS LABORALS.