Notícies

FEDAC -posicionament sindical-

FEDAC -posicionament sindical-

per Secretaria de Comunicació -
Nombre de respostes: 0

COMUNICAT DE LA FEUSOC SOBRE LES PRETENSIONS DE FEDAC

DE MODIFICAR EL CALENDARI LABORAL

NO!!! No hi ha cap justificació.

Ja en la circular número CE-19-20-27 us donàvem les gràcies.

“Gràcies companys i companyes, per l’esforç que heu fet, per aprendre en temps rècord tecnologies i plataformes, gràcies per tantíssimes hores invertides en buscar com continuar acompanyant els alumnes, per elaborar materials, correus i vídeo trucades, per fer acompanyaments d’alumnes i famílies, per treure hores al descans, a la família, a la salut… En definitiva, perquè heu posat els vostres recursos personals i familiars als servei de la vostra vocació.”

Vam demanar per al proper curs 2020-21, que les 30 hores de formació que serveixen, entre d’altres coses, per als estadis, quedessin reconegudes, de facto. Qui pot dubtar que no les hem fet aquests dies amb l’adaptació a les TIC?

Ara que estem acabant el curs, us preguntem: heu obtingut resposta a la petició? Sembla que s'obliden de tot el temps, els dies i les hores invertides per fer possible portar l'escola a les cases, als alumnes, a les famílies.

FEDAC, ha fet arribar als seus treballadors i treballadores, havent esgotat o sobrepassat ja el còmput anual d’hores treballades, la voluntat d'afegir més hores de treball, durant el mes de juliol, en dies que el conveni estableix com a descans retribuït.

Els treballadors exigim que se'ns respectin les nostres condicions laborals dins del nostre marc regulador de centres sostinguts amb fons públics, EL NOSTRE CONVENI.

I l’XI Conveni Autonòmic de l'Ensenyament Privat de Catalunya deixa ben clar...

Art. 31Tots els treballadors afectats per aquest Conveni tindran dret a gaudir, per cada any complert de servei actiu, unes vacances retribuïdes d'un mes, preferentment al juliol o agost, tenint en compte les característiques del centre i les situacions personals de cada treballador. Si el temps treballat fos inferior a l'any, es tindrà dret als dies que corresponguin en proporció.”

Art. 32.2 “El personal docent de segon cicle d'Educació Infantil i Primària, ESO, C.F. i Batxillerats tindrà dret a un mes addicional de descans retribuït, gaudit de forma consecutiva i conjunta al mes de vacances i ambdós entre l'1 de juliol i el 31 d'agost.”

El Conveni hi és per ser respectat, si no, on queda la negociació col·lectiva i els drets dels treballadors?

Demanem a FEDAC reconsideri la seva pretensió i convidem a tots els representants dels treballadors és posin en contacte amb el seus permanents FEUSOC, de zona.