Notícies

Plantilles a la baixa

Plantilles a la baixa

per Secretaria de Comunicació -
Nombre de respostes: 0

A l'escola pública les plantilles aniran a la baixa en aquest final de curs.

Hem detectat des de la Federació d’Ensenyament de la USOC que bastants centres educatius, de diferents serveis territorials, estan rebent uns comunicats del Departament d'Educació on se'ls informa de la supressió de vacants de personal docent de cara al proper curs, reduint les plantilles dels centres.

En una situació normalitzada, la variació de l’alumnat i conseqüentment de la plantilla entra dintre dels ajustaments que el Departament d’Educació realitza, però...

  • Estem en una situació normal?
  • No parla el Conseller d’emergència educativa?
  • És el moment de rebaixar la plantilla dels centres, quan al setembre s’hauran de tornar a ajustar a l’alça?

A la USOC entenem que ara no toca.

No pot servir d'excusa el número d'alumnat del centre i la "disminució de grups" en moments com els que estem vivint, i la previsió de cara al curs 2020/21 que s´hauran de reduir ràtios, i amb més motiu quan el President de la Generalitat i el mateix Conseller d´educació han dit a tots els mitjans de comunicació que els centres educatius rebrien dotació extraordinària de docents per "l'emergència educativa" que representa el tractament de la pandèmia del covid-19.

No val jugar a fer trampes ara, reduint plantilles, per després incrementar-les i que el nombre de dotació resultant sembli major del real.

Per tot això exigim que:

  • No es suprimeixi cap plaça dels centres públics, aquest final de curs.
  • S'ampliïn significativament aquestes plantilles amb docents i professionals de suport per donar una resposta segura a l´inici de curs 2020/21, coherent i de qualitat al repte que suposa el proper curs i el desplegament de la llei d'inclusió.