Notícies

Valoració de la concentració del dia 22 de març

Valoració de la concentració del dia 22 de març

per Secretaria de Comunicació -
Nombre de respostes: 0

Premer sobre la imatge per veure el vídeo fotogràficEl dia 22 de març a les 12 del migdia, ens hem concentrat centenars de delegats de diferents centres d’arreu del país.

Sota les reivindicacions de:

Abaixem les ràtios.

-  No tanqueu cap aula de centres concertats ni públics.

-  Revertiu les retallades que ens afecten des del 2010.

-  Després de 5 anys, pagueu el premi de fidelitat.

-  Desenvolupeu la LEC. Complement de tutoria. Reducció de jornada lectiva...

-  ...

Ens hem fet sentir a les portes del departament d’Ensenyament, fent arribar un manifest a la Consellera, expressant el nostre malestar per l’actual situació que patim al sector.

El Secretari General de la FEUSOC, acompanyat de la Secretària d’Organització i una delegada d’una centre de Tortosa, han mantingut una reunió amb el Director General de Centres Concertats, Sr. Miquel Garcia, on han comentat els temes que preocupen al sector i li han fet entrega del següent manifest:

 

“Entre el 23 de març i el 4 d’abril s’obre la preinscripció escolar per als ensenyaments obligatoris. El dia 22 de març, tal com està previst, s’aprovaran també al Parlament els pressupostos de la Generalitat i la llei que els acompanya. Tant un com l’altra preveuen que no es tanquin aules de cap centre públic i per tant, els efectes -tancaments- de la davallada demogràfica recauran exclusivament sobre els centres concertats i els seus treballadors/es. Tots hem de tenir molt clar que perillen els llocs de treball.

La Disposició transitòria segona de la Llei d’Educació de Catalunya (2009) preveu un termini de tres anys per assolir completament l’homologació salarial per al professorat de la concertada i un altre termini de vuit anys per acordar les plantilles i homologar la jornada laboral. De la primera part, portem cinc anys de retard i de la segona, al juliol es compleix el termini. No s’han portat a terme ni l’homologació salarial ni la de jornada.

La Federació d’Ensenyament de la USOC vol manifestar el seu rebuig a la situació de manca de negociació i manifesta que en aquesta negociació dels pressupostos de la Generalitat per a l’any 2017, els centres concertats -també els seus treballadors i treballadores- han estat utilitzats com a moneda de canvi.

És per això que posem de manifest que ARA ÉS L’HORA DE:

Rebaixar les ràtios a tot el servei d’educació per no tancar cap aula de cap centre concertat ni públic, per mantenir tots els llocs de treball.

Revertir les retallades que ens afecten des de l’any 2010.

Reclamar al Departament el pagament del PREMI DE FIDELITAT, després de cinc anys de no fer-ho.

Establir el complement de tutoria per a tot el professorat i incrementar les plantilles per rebaixar la jornada lectiva dels docents.

Mantenir la jubilació parcial.

El professorat dels centres concertats no pot suportar més aquesta situació. Ara toca i demà pot ser massa tard.”

 

PROU DISCRIMINACIÓ AL PROFESSORAT DE LA CONCERTADA!!!

En sortir de la reunió, el Secretari General de la FEUSOC s’ha adreçat als manifestants per tal d’explicar el que li havia estat tramés, i traslladar la voluntat de seguir parlant dels temes que ens preocupen.

Finalment va agrair la presència de tots, a un primer acte que marca l’inici d’un període de lluita que tot just comencem i que ens ha de portar a una situació més estable al sector, que ens permeti treballar en condicions adients i impartir la qualitat educativa que es mereixen els nostres fills i filles.

 

Fes clic AQUÍ per veure el vídeo fotogràfic.