Notícies

JORNADA DE FORMACIÓ SOBRE L'ASSETJAMENT ESCOLAR A MANRESA

JORNADA DE FORMACIÓ SOBRE L'ASSETJAMENT ESCOLAR A MANRESA

per Secretaria de Comunicació -
Nombre de respostes: 0

Dimarts, 19 d'abril, organitzada per la Federació d'Ensenyament de la Catalunya Central, concretament per en Josep Maria Vidal i Josep Maria Vila, amb la col·laboració d’Imma Badia, es va celebrar a la Sala Cultural del Casino de Manresa, la Jornada de Formació sobre Assetjament Escolar, adreçada a mestres, pares i mares i educadors.

La Jornada va comptar amb la presència de:

-   Sra. Elia Tortolero Orejuela, Consellera Responsable de l'àrea d'Ensenyament, Cultura i Esport del Consell Comarcal del Bages.

-   En representació de la Secretària General de la USOC, Maria Recuero, va assistir-hi Juanjo Delgado, Secretari d’Acció Social i Formació.

-   Pere Forga, Secretari General de la FEUSOC

-   Carmen Tel, Secretària d'Organització

-   Leandra Belzunces, Secretària d'Acció Sindical

També van estar entre nosaltres altres companys permanents sindicals de diferents zones de Catalunya.

L'assetjament escolar és un problema important en el context educatiu actual, per aquest motiu, vam pensar que era important començar el nostre cicle de jornades amb aquest tema. Sovint, molts alumnes el pateixen i, des de tots els àmbits, necessitem eines per poder-hi fer front.

Per això, vam comptar amb una persona experta, com és Juanjo Fernández, llicenciat en Filosofia i lletres, escriptor, formador, conferenciant i consultor pedagògic, però sobretot es dedica a impartir activitats de formació i motivació i xerrades adreçades a famílies, mestres i alumnes sobre temes educatius molt diversos.

En Juanjo ens va venir a presentar una xerrada sobre l'assetjament escolar i la convivència, per desfer tòpics i proporcionar-nos informació precisa i propostes d'actuació des d'una perspectiva constructiva i positiva, i des de l'exemple personal com a educadors, com a pares i mares, perquè triem una bona "R de respecte".

La jornada va tenir un gran èxit de participació, la sala estava plena de gom a gom i la valoració general que es fa és molt positiva. Els participants van rebre molta informació sobre el tema i van participar en el debat final fent preguntes.

Des de la FEUSOC pensem que, a part del nostre treball estrictament sindical, està bé oferir eines de debat, com la que ahir vam organitzar, dirigides a tota la comunitat educativa perquè, finalment, tots busquem un mateix objectiu: la millora de la qualitat educativa dels nostres centres. Esperem que aquesta sigui la primera d'una sèrie d'accions formatives que volem dur a terme a la nostra comarca.

Gràcies a tothom per la seva participació i col·laboració.