Notícies

Reunió de la FEUSOC amb diferents comitès d´empresa d´Universitats privades.

Reunió de la FEUSOC amb diferents comitès d´empresa d´Universitats privades.

per Secretaria de Comunicació -
Nombre de respostes: 0

Reunió de la FEUSOC amb representants sindicals de diferents comitès d'empresa d'Universitats privades.

El passat dia 15 de novembre, una delegació de la Federació d’Ensenyament de la USOC es va reunir amb membres del comitè d’empresa de diferents universitats privades, per abordar qüestions relacionades amb el XIII Conveni de Centres d’Educació Universitària i Investigació.

En concret, van assistir-hi representants de la UIC, ​​Salle Bonanova, IESE, EUSS Universitat Salesiana, Abat Oliba i URL (rectorat).

La reunió va tenir lloc al centre cívic La Sedeta de Barcelona i van conduir-la el Secretari General de la FEUSO, Antonio Amate i el Secretari General de FEUSOC, Pere Forga.

També va estar present de forma telemàtica en Carlos Quirós, Secretari estatal d'Acció Professional i Jurídica, que porta directament les negociacions d'aquest Conveni.

Al començament de la reunió, es va lliurar als assistents la documentació següent:

  • Conveni del sector.
  • Proposta patronal per a la negociación del IX Conveni Col·lectiu.
  • El Real Decreto 640/2021.
  • L'anàlisi realitzat per l'Observatori del Sistema Universitari relacionat amb el grau de compliment dels requisits actuals i els nous requisits previstos per a les universitats.

Es va fer una explicació breu de per què la FEUSO no va signar el Conveni vigent, destacant la pèrdua de complements d'antiguitat i, entre d’altres qüestions, la desregulació de la jornada. També es va constatar que es tracta d'un sector força desregulat i que la situació dels treballadors i treballadores de cada universitat és molt diferent de la resta. Es va facilitar als assistents les propostes que han presentat les patronals per a la negociació del nou conveni col·lectiu.

Els representants del PAS també van reclamar atenció per al seu col·lectiu i es va apuntar la possibilitat de fer noves propostes referents als sous, jornada i categories.

La reunió va finalitzar amb l'objectiu de crear i mantenir grups de treball per continuar analitzant la marxa de les negociacions del nou conveni.