Notícies

Proposta modificació calendari escolar

Proposta modificació calendari escolar

per Secretaria de Comunicació -
Nombre de respostes: 0

Un cop més s’evidencia la manca de diàleg

entre la Conselleria i els agents socials.

Es trenca el consens existent des de fa dècades

de començar el curs l’endemà de la Diada Nacional de Catalunya.

El Conseller d’Educació, Hble Sr. Gonzàlez-Cambray, acompanyat del President de la Generalitat, Molt Hble. Sr. Pere Aragonès, han anunciat, a dia d’avui, una proposta de modificació del calendari escolar que seria vigent a partir del proper curs.

Es presenta aquesta proposta sense haver-se consultat amb les entitats representatives de la Comunitat Educativa i per tant, sense tenir en consideració el que puguin pensar els afectats per la mesura, ni haver passat, encara, pels òrgans de consulta preceptiva.

La proposta d’Educació es concreta en:

Avançament del calendari escolar a partir del curs 2022-2023

5 de setembre: inici de les classes a infantil a primària.

7 de setembre: inici de les classes a l’ESO, batxillerat i l’FP.

Quins canvis comportaria aquest calendari?

No hi hauria un increment de les hores lectives, ni tampoc de dies lectius al curs.

Entre els dies 5 i 30 de setembre els centres d'infantil i primària farien jornada reduïda entre les 9 i les 13 hores i el servei de menjador tindria el funcionament habitual.

Hi hauria un dia més de vacances de Nadal i els centres educatius tindrien un dia més de lliure elecció (es passaria de 3 a 4 dies).

El Departament d'Educació avançaria un mes els nomenaments de la plantilla estructural, al mes de juny, per tal que al juliol ja estiguessin nomenats els equips professionals del curs següent.

Aquesta modificació afectaria directament al treball del professorat, donat que l’avançament deixaria només dos dies per a la preparació del curs amb garanties suficients. Inversemblant!

Algú no veu que elaborar un horari pel mes de setembre i un altre per a la resta del curs és una complexitat afegida?

Entenem que tampoc no ajuda a la conciliació familiar i laboral de les famílies, ja que haurien de buscar una solució, no per cinc dies, sinó per totes les tardes del 5 al 30 de setembre.

No podem estar d’acord amb aquesta mesura, ni en el fons, ni encara menys en la forma. Emplacem al Departament d’Educació que reflexioni, rectifiqui i busqui el consens amb la Comunitat Educativa, especialment amb els sindicats, que som els representants legals dels treballadors i treballadores.