Notícies

Tornada a l'escola amb seguretat

Tornada a l'escola amb seguretat

per Secretaria de Comunicació -
Nombre de respostes: 0

La darrera onada de la COVID-19, més coneguda com a ÒMICRON, està desbocada i sense control des de dies abans de les vacances escolars de Nadal. Les festes nadalenques han ajudat a expandir la malaltia de forma exponencial. Només cal observar les dades que des del Departament de Salut es fan públiques dia rere dia.

Tots els agents educatius compartim d’entrada la presencialitat a les aules, però no a qualsevol preu. La Salut Laboral de tot el personal que treballa als centres educatius, així com de la resta de la comunitat educativa no pot estar en joc, ha de ser una prioritat. La Conferència Sectorial d’Educació, amb la participació de tots el Governs de les CCAA va apostar pel manteniment dels calendaris escolars i, conseqüentment, el retorn a les aules per al dia 10 de gener, dilluns.

En el context actual de la pandèmia, molt diferent del passat mes de setembre, la tornada a l’escola pot comportar un elevat risc de contagis a les aules, especialment en l’alumnat que no ha rebut cap dosi de la vacuna, com ja es va veure els darrers deu dies de desembre.

Des de la Federació d’Ensenyament de la USOC reclamem als
Departaments de Salut i Educació que es prenguin, com a mínim, les mesures següents:
  • Rebaixar les ràtios per esponjar els grups. Més dotació de plantilla COVID a tot el Servei d’Educació de Catalunya.
  • Col·locar aparells de filtratge i purificació a totes les aules, que assegurin una correcta ventilació.
  • Assegurar una protecció específica i personalitzada (en materials, EPIS i adaptacions de llocs de treball), de tot el personal més vulnerable als efectes i conseqüències d’emmalaltir per la COVID-19.
  • Establir cribratges generalitzats a tots els centres educatius, alternant proves d’antígens i PCR.

La salut i el benestar de tot el sector educatiu ha de ser una prioritat dels governants.