Notícies

Reivindicacions a l'escola pública

Reivindicacions a l'escola pública

per Secretaria de Comunicació -
Nombre de respostes: 0

Recuperem el que és nostre

Revertiu les retallades

Comencem a avançar

Massa temps portem patint unes retallades del tot injustes i excessives al sector educatiu.

La Federació d’Ensenyament de la USOC en la seva vocació de defensar els interessos de tots els treballadors, i en el cas específic que ens ocupa, dels docents de les escoles públiques, considera que, malgrat l’inici de recuperació del que ens van retallar i que venim arrossegant des del 2010, estem encara molt lluny de revertir-ho a la seva totalitat.

Per aconseguir-ho, cal més que mai, unitat sindical.

Tot i les diferències que hi ha entre les diferents organitzacions, és el moment de centrar-nos en les necessitats de tots els treballadors i és fa imprescindible la unitat sindical per:

 -         Exigir per als docents dels centres públics, la recuperació, per al proper curs 2020-2021, de l’horari lectiu anterior a les retallades, és a dir, 18 hores lectives a Secundària i 23 hores lectives a Infantil i Primària, així com la recuperació de l’horari de 24 hores de permanència del professorat de Secundària.

-         Reduir dues hores lectives a tots els docents majors de 55 anys.

-         Recuperar el primer estadi als 6 anys, en comptes dels 9 que es demana ara, amb efectes retroactius.

-         Reduir les ràtios a tots els centres educatius (per prioritzar la qualitat de l’ensenyament i el manteniment dels llocs de treball).

Sabem que hi ha sindicats que han creat una plataforma per reivindicar el restabliment de les condicions laborals anteriors a les retallades. La Federació d’Ensenyament de la USOC també vol participar-hi de forma activa, però no podem acceptar que la reivindicació de no tancar les aules es formuli en contra d’un altre col·lectiu docent.

Nosaltres diem “No al tancament de cap unitat”. “Abaixeu les ràtios”.

No hi ha docents de primera i docents de segona, tots formem part d’un mateix Servei d’Educació.

Volem unitat sindical, però ha de ser una unitat real i efectiva, per defensar les condicions laborals i en definitiva els drets de tots els treballadors.

Entre tots hem de revertir les retallades i començar a parlar i consensuar les millores que necessita el sector.

Endavant!!!