Notícies

Exigim ​la derogació de la reforma de les pensions de 2011 i les lleis que la desenvolupen.

Exigim ​la derogació de la reforma de les pensions de 2011 i les lleis que la desenvolupen.

per Secretaria de Comunicació -
Nombre de respostes: 0

Els sindicats CCOO i UGT, instal·lats en una total complicitat amb els governs d’Espanya, demanen la derogació de la reforma de 2013, però des de la USO i per extensió la USOC i la Federació d’Ensenyament de la USOC defensem que s'ha d'exigir la derogació de les reformes de les pensions produïdes des de la del 2011, una llei, aquesta, que es va forjar amb un pacte social entre el govern de torn, CEOE, CEPYME, CCOO i UGT, així com les lleis que la desenvolupen.

Des de la Federació d’Ensenyament de la USOC, exigim la derogació de la reforma de les pensions aprovada el 2011, reforma que és responsable, juntament amb una mala gestió del sistema i la mala qualitat en l'ocupació, de la situació que vivim i que fa perillar les pensions presents i futures.

Recordem que la llei 27 d'1 d'agost, sobre actualització, adequació i modernització del sistema de la Seguretat Social, que va entrar en vigor el 2013, va elevar l'edat de jubilació als 67 anys i va introduir les claus de la modificació de la revaloració de les pensions. Contra aquesta llei vam fer una potent campanya per intentar aturar la seva aprovació i vam convocar una mobilització del sindicalisme independent que va culminar amb una gran manifestació davant el Congrés dels Diputats el 29 de juny de 2011. Un dels punts més agressius i que més ha afectat el poder adquisitiu dels pensionistes és el factor de sostenibilitat, introduït en la reforma de les pensions de 2011 en una nova disposició addicional i que va ser desenvolupat el 2013 en la Llei 23/2013 de 23 de desembre.

Manifestem el nostre compromís amb la defensa del sistema públic de protecció social, plantant cara des 2011 a la reforma de les pensions i també, des de 2013, com a membre de la Mesa Estatal Pro-Referèndum de les Pensions (MERP), a través de la que les més de 300 organitzacions que la composem promovem una reforma que blindi les pensions en la Constitució, perquè sigui obligació i mandat constitucional inexcusable per als poders públics, la prohibició de qualsevol tipus de privatització i el manteniment del poder adquisitiu real de les pensions.

La gestió econòmica del Govern del PSOE, que no va ser capaç de preveure la crisi ni de prendre mesures oportunes, i les brutals polítiques de retallades i austeritat exercides pel Govern del PP, han incidit en la retallada del sistema de pensions.

No oblidem que el principal factor de sostenibilitat del nostre sistema de pensions és l'ocupació, una ocupació estable, amb uns sous decents que garanteix els ingressos al sistema. Aquest és el factor que cal implementar i cap al qual cal dirigir tots els esforços.