Notícies

Notícies que pretenen manipular l’opinió pública

Notícies que pretenen manipular l’opinió pública

per Secretaria de Comunicació -
Nombre de respostes: 0

En relació a les notícies aparegudes en algun mitjà de comunicació català, sobre el desviament de partides pressupostàries de la Generalitat dels anys 2012 i 2014, presumptament desviades a concerts educatius d'escoles, la Federació d'Ensenyament de la USOC vol fer avinents les següents consideracions:

  • Per pròpies declaracions del Departament d'Ensenyament i de la llavors Consellera Rigau, les assignacions pressupostàries es van utilitzat per a l'abonament de les nòmines de pagament delegat derivades dels concerts educatius subscrits amb els centres privats sostinguts amb fons públics. És a dir, a pagar les nòmines del professorat de les escoles.
  • El Departament d'Ensenyament està obligat per llei (LODE, LOE, LEC) a abonar les nòmines i les cotitzacions socials del professorat per la via del pagament delegat. Els centres, les empreses no ho poden fer pels ensenyaments obligatoris objecte del concert.
  • El professorat dels centres concertats presta el mateix servei educatiu públic i escolaritza alumnes amb el mateix dret a l'educació que els centres públics.
  • Fer una batalla política, posant en el punt de mira al professorat, a uns treballadors i treballadores que fan la seva feina dia a dia és absolutament indigne. Un episodi més d'alguns mitjans de comunicació, partits polítics, etc. que han fet de la lluita contra els centres concertats i el que representen, el seu objectiu polític. Però ara, han anat un pas més endavant atacant al professorat. Poc favor fan a la societat.
  • Les llars d'infants municipals van rebre fons públics en convocatòries de subvencions de les Diputacions Provincials.

No podem més que mostrar la nostra profunda repulsa a la manca d'escrúpols i a la utilització d'aquestes maniobres polítiques, especialment quan s'acosta la preinscripció escolar.

Ens preguntem si d'haver abonat nòmines d'escoles o instituts, hauria tingut el mateix tracte la notícia?

Els milers de treballadors dels centres concertats de Catalunya no s'ho mereixen.