Notícies

La Federació d'Ensenyament de la USOC no dóna suport a la convocatòria de vaga general a l’ensenyament, tal com està plantejada.

La Federació d'Ensenyament de la USOC no dóna suport a la convocatòria de vaga general a l’ensenyament, tal com està plantejada.

per Secretaria de Comunicació -
Nombre de respostes: 0

La Federació d'Ensenyament de la USOC no dóna suport a la convocatòria de vaga general del pròxim 9 de març realitzada per algunes organitzacions, sindicals, de pares i d'alumnes, integrades en l'anomenada "Plataforma Estatal per l'Escola Pública", per considerar els seus arguments insuficients i desajustats en el temps.

La convocatòria d'una vaga general a l'ensenyament, en aquest moment, no contribueix a asserenar i despolititzar el debat educatiu, ni tampoc a reduir la forta polarització que existeix en molts posicionaments per donar pas a un escenari més col·laboratiu, que faciliti l'acord i un projecte compartit per a l'educació.

FEUSOC ha manifestat reiteradament el seu compromís, clar i ferm, de confiança en la negociació com l'eina més eficaç per aconseguir estabilitat al sistema educatiu, els nivells de qualitat, equitat, pluralitat, excel·lència i participació necessària.

La nostra organització defensa un model d'escola clarament diferent del promogut en la convocatòria de la vaga. Afirmem el valor complementari de tots els centres sostinguts amb fons públics (públics i concertats) i la prioritat del dret dels pares a l'educació dels seus fills sobre qualsevol reivindicació o sobre la imposició del model d'escola única per a totes les famílies.

És per això, que davant la situació actual de bloqueig general de les negociacions, estem defensant:

  • Manteniment de totes les aules, públiques i concertades.
  • Reducció de ràtios, per millorar l’atenció educativa.
  • L’increment del finançament de totes les escoles, la LEC (2009) imposava una inversió en educació  del 6% del PIB, que actualment és del 2,6%.
  • La recuperació les condicions laborals i econòmiques anteriors a la crisi.
  • Manteniment de les jubilacions anticipades en el sector.

Per tots aquests motius, perquè ens juguem molt, convoquem a tot el sector a una concentració davant la seu del Departament d’Ensenyament (Via Augusta 202-222) el proper dia 22 de març, a les 12:00 hores.

Us esperem a tots !!!

Cal fer-nos sentir !!!