Notícies

FEUSO ha celebrat el seu VII Congrés a Salamanca

FEUSO ha celebrat el seu VII Congrés a Salamanca

per Secretaria de Comunicació -
Nombre de respostes: 0

Els passats dies 14 i 15 de juny, sota el lema “Porque todos educamos. USO, el sindicato de todos”, la Federació d’Ensenyament de la USO ha celebrat el seu VII Congrés a la ciutat de Salamanca.

La Federació d'Ensenyament de la USO està present en la majoria de les meses de negociació i convenis col·lectius dels treballadors de l'ensenyament, a més de formar part del Consell Escolar de l'Estat i estar afiliada a la Internacional de l’Educació (IE) i al Comitè Sindical Europeu de l’Educació (CSEE).

Durant les sessions del VII Congrés s’ha debatut sobre la política sindical i educativa de la Federació, dins el marc de l’actual situació per la que travessa el país i que fa que s’hagin produït successives retallades que han afectat les condicions laborals de tots els treballadors.

Després de fer balanç del que s'ha fet en aquest darrer període i discutir com revertir l’actual situació de retallades, s’ha aprovat el Pla d'Acció per als pròxims anys, on s’han fixat els objectius de la Federació.

El lema escollit "Perquè tots eduquem. USO, el sindicat de tots ", resumeix el contingut de la Resolució General presentada, on es defineixen les estratègies sindicals de la FEUSO per al conjunt dels treballadors de tots els sectors educatius.

FEUSO és el sindicat de tots: de tots els treballadors de l'ensenyament públic, concertat, privat, educació especial, educació infantil, autoescoles, lleure educatiu, reglada no concertada, no reglada, tallers d’educació especial..., així com de qualsevol altres sector que pugui tenir alguna vinculació amb el món de l’educació. Aquesta és la nostra principal senya d'identitat.

Perquè la societat sencera educa, tots eduquem, tots formem part d'una mateixa i àmplia comunitat educativa. USO, el sindicat de tots, sense distincions.