Notícies

PREINSCRIPCIÓ ESCOLAR

PREINSCRIPCIÓ ESCOLAR

per Secretaria de Comunicació -
Nombre de respostes: 0

PREINSCRIPCIÓ ESCOLAR

Pares i mares:

que no us prenguin els vostres drets, trieu l´escola dels vostres fills

S’acosta el moment definitiu de formalitzar la preinscripció dels vostres fills i filles a les escoles, després de setmanes d’intens debat polític i social al voltant del model educatiu definit, entre d’altres, a la pròpia Llei d’Educació de Catalunya. Com ha estat habitual, però en aquesta ocasió amb una major cruesa propiciada per la davallada demogràfica, alguns han obert el debat etern sobre si les administracions han de finançar els centres educatius que no són estrictament públics; és a dir, l’ensenyament privat concertat. El fons de la qüestió és recurrent any rere any:

Creiem en la llibertat de les famílies a triar el model educatiu per als seus fills?

Creiem en un model únic d’escola de titularitat pública i laica igual per a tothom?

Socialment sembla que el discurs dominant sigui el segon: mitjans de comunicació, xarxes socials, associacions de docents, partits polítics i alguns sindicats es decanten clarament per un model d’escola unitària i amb poc marge d’autonomia organitzativa. I, per suposat, de titularitat pública!

Però, això que sembla tan unànime, pensem, que en el fons, no respon a la  realitat. Sincerament no creiem que hi hagi ningú que no estigui d’acord amb la idea d’una l’escola pública eficient i de qualitat. La qual cosa, necessàriament, no vol dir que sigui l’únic model d’escola que pugui existir i finançar-se.

De la mateixa manera, tampoc creiem que hi hagi una majoria social que estigui en contra que les famílies puguin triar el centre educatiu per als seus fills i filles en funció d’algun projecte educatiu específic, de la proximitat del domicili familiar o la feina dels progenitors o de la possibilitat de poder rebre, o no, una formació religiosa o moral específica. Francament, no creiem que la majoria de les famílies volguessin renunciar a aquest dret constitucional.

Totes aquestes  preferències haurien de poder fer-se realitat en qualsevol centre del servei d’educació de Catalunya, amb independència de si és públic o concertat. Tota la resta és només crear debats per intoxicar l’opinió pública basats en la gran mentida que significa culpar l’existència i finançament de l’ensenyament concertat. Tots som conscients que aquesta polèmica és interessada i falsa, i aquells que la promouen i estimulen el que volen amagar és un gran immobilisme, un conservadorisme educatiu i una falta real d'inversió i retallades en ensenyament.

Estar en contra de la llibertat d’elecció de les famílies és també estar-ho de l’autonomia dels centres.

Durant el període de la preinscripció informa’t bé, perquè l’educació és responsabilitat del pare i de la mare, en primer terme.

Sigui pública o concertada, totes les escoles estan al servei d’educació de Catalunya.

Tria l’escola, exerceix el teu dret!