Notícies

Prou desigualtat en les condicions laborals

Prou desigualtat en les condicions laborals

per Secretaria de Comunicació -
Nombre de respostes: 0

Exigim una reducció de dues hores lectives als docents majors de 60 anys

Des de la Federació d’Ensenyament de la USOC fa molts anys que lluitem per aconseguir una equiparació en les condicions laborals entre els docents d'escoles públiques i concertades. Som plenament conscients de les disparitats que existeixen en aquest àmbit, malgrat els nostres constants esforços per promoure la igualtat i la justícia laboral per a tots els professionals de l'educació. 

És indiscutible que les escoles concertades juguen un paper crucial en el sistema educatiu, contribuint de manera significativa a l’educació dels nostres alumnes. No obstant això, les diferències en les condicions laborals, com la càrrega lectiva continua sent una realitat persistent.

És per això que continuem fent pressió i presentant les nostres reivindicacions i d’aquesta manera, hem presentat una petició formal al Departament d’Educació sol·licitant que s’apliqui la reducció de dues hores lectives setmanals per als docents de 60 o més anys que treballen en escoles concertades. En particular, ens referim a la recent RESOLUCIÓ EDU/2126/2024 publicada el dia 11 de juny de 2024 sobre el procediment de reducció de dues hores lectives setmanals per als funcionaris docents que tinguin 60 o més anys.

Volem recordar-vos que la Llei d’Educació de Catalunya (LEC), aprovada pel Parlament l’any 2009, estableix la plena homologació de les condicions laborals per a tots els docents que formen part de servei d’Educació de Catalunya. Segons aquesta llei, tots els docents, independentment de si treballen en escoles públiques o concertades, han de tenir les mateixes condicions laborals. La LEC fixava l’any 2017 com a data límit per assolir aquesta homologació, però aquesta igualtat de condicions encara no s’ha complert.

Creiem fermament que aquesta mesura que hem pres és necessària per assegurar un tracte just i equitatiu per a tots els docents del sistema educatiu de Catalunya i continuarem treballant amb determinació per garantir que tots els docents, tant de les escoles públiques com concertades, gaudeixin dels mateixos drets i oportunitats.

Us mantindrem informats sobre qualsevol novetat relacionada amb aquesta petició i els passos següents que puguem prendre.

EQUIPARACIÓ JUSTA: MENYS HORES PER A TOTS ELS DOCENTS