Notícies

Negociem un nou conveni a Catalunya

Negociem un nou conveni a Catalunya

per Secretaria de Comunicació -
Nombre de respostes: 0

Per un conveni a Catalunya

Després de dos anys de negociacions del conveni estatal d'Educació Infantil, i la necessitat d'haver hagut de recórrer al SIMA per la incapacitat de negociar i avançar en matèries socials i salarials, des de la FEUSOC, sindicat majoritari del sector a Catalunya, hem contactat amb les patronals catalanes i els altres dos sindicats representatius, per intentar signar unes taules salarials a casa nostra.

Les postures maximalistes a la mesa del conveni estatal no donen resposta a la necessitat, principalment salarial, que tenen les treballadores de Catalunya, ja que continuen amb el salari congelat des del setembre de 2021.

Recordem que abans del conveni signat el 2019, i que va suposar una pujada del 26% per les educadores en tres anys, aquestes treballadores van tenir el sou congelat des del 2010 fins el 2019.

Com a sindicat a qui majoritàriament les treballadores han donat la seva confiança a les urnes, no podem esperar a que s’arribi a algun acord a les negociacions en l'àmbit estatal, ja que el temps va passant, l'IPC augmenta, i el personal no té pujades salarials equiparades a la realitat econòmica del país.

Per aquest motiu hem mantingut converses amb les patronals catalanes sobre la necessitat de signar unes taules salarials autonòmiques, per tal que les treballadores vegin augmentat el seu sou de manera immediata, sense haver d'esperar que a Madrid se signin, situació que, ara per ara, sembla llunyana.

De la mateixa manera que hem demanat a les patronals, també instem als altres dos sindicats, amb representació a Catalunya, seure'ns en una reunió urgent. Aquesta reunió entre patronals i sindicats hauria de poder ser el més aviat possible, per tal de poder avançar en les negociacions, almenys en matèria salarial, a Catalunya.

Estem a l'espera de la resposta de totes les parts per concretar una data per poder reunir-nos, i negociar uns augments necessaris per al bé de les treballadores.

Us recordem que des de la Federació d’Ensenyament de la USOC portem molts anys reivindicant que el conveni d’Educació Infantil es negociï a Catalunya, per un bé de justícia social que s’equipari en matèria salarial i de drets laborals a la realitat del nostre país.