Notícies

24 de gener. Dia Internacional de l'Educació

24 de gener. Dia Internacional de l'Educació

per Secretaria de Comunicació -
Nombre de respostes: 0

Més prestigi i més mitjans per millorar la feina de tots els docents!

El 24 de gener se celebra el Dia Internacional de l’Educació.

L’educació és un dret humà, un bé públic i una responsabilitat col·lectiva. En aquest Dia Internacional de l'Educació, des de la Federació d'Ensenyament de la USOC volem posar l'accent a la necessitat de prestigiar el treball docent i de proporcionar els mitjans i les eines necessàries per poder complir, de la millor manera possible, la seva important funció.

Des de la FEUSOC volem assenyalar la bona disposició dels docents per estar a l'alçada dels reptes que la societat actual li reclama. Però els docents no podem solucionar tots els problemes. Necessitem el suport de les famílies i de la societat. No es pot carregar sobre les nostres esquenes tantes responsabilitats. S'està imposant un discurs que fa recaure, al sistema educatiu, la solució als nombrosos problemes que, avui dia, té plantejats la societat. I es volen solucions sense que la inversió en mitjans humans sigui proporcional a aquests reptes. Cal que s’apliqui el 6 % del PIB tal i com estableix la LEC.

Reclamem doncs, polítiques educatives més proactives que converteixin el professorat en els autèntics protagonistes de l’educació. Des d’aquest article volem manifestar també l'excés de politització de les qüestions educatives.

Per a la FEUSOC, el Dia Internacional de l'Educació és una oportunitat per cridar l’atenció sobre la importància de l'educació per al nostre futur, però no podrem avançar en la direcció adequada sinó es prestigia el treball dels docents.

Ja està bé de marginar-nos i no comptar amb nosaltres!