Notícies

Denunciem l'immobilisme de les patronals i anem a la vaga el proper dia 15 de novembre.

Denunciem l'immobilisme de les patronals i anem a la vaga el proper dia 15 de novembre.

per Secretaria de Comunicació -
Nombre de respostes: 0

Davant la convocatòria de vaga al sector d’Educació Infantil el 15 de novembre, la USOC denuncia l’immobilisme de les patronals i s’uneix a aquesta convocatòria.

A la Federació d’Ensenyament de la USOC hem valorat com a insuficient la darrera proposta patronal efectuada a la Mesa de Negociació del dia 2 de novembre, que fa encara més complicada la ja difícil negociació del conveni col·lectiu dels centres d’Educació Infantil.

La reunió havia despertat força expectació i tots els sindicats esperàvem que la patronal millorés les seves propostes a la Mesa de Negociació. No obstant això, la decepció pel que va presentar va ser important. Pel que fa als salaris, els increments segueixen estant lluny encara de les necessitats de les treballadores del sector, tant per a les dels centres de gestió indirecta com per a la dels centres privats (gestió directa). A més, ens sembla inacceptable que la proposta patronal en matèria salarial no prevegi el caràcter retroactiu de les pujades, fent recaure sobre les treballadores les conseqüències negatives del bloqueig de la negociació amb una congelació salarial per al 2023.

Per a la USOC, el més preocupant de la proposta patronal són les modificacions que es volen introduir a l’articulat del Conveni i que suposen una greu pèrdua de drets per a les treballadores del sector, com és el cas de la reducció de les beques de gratuïtat als fills de les treballadores al 50% o la introducció de nous supòsits a l’actual clàusula de despenjament. En particular, ens sembla especialment greu el plantejament patronal sobre el complement d’Incapacitat Temporal que deteriora encara més les condicions laborals precàries que pateix el sector.

Per tots aquests motius, des de la USOC, com a sindicat majoritari del sector a Catalunya, que mai no ens hem desvinculat de les mobilitzacions (les vam iniciar ja el mes de març d’enguany), veient que el resultat de les darreres negociacions ha estat frustrant i incert, hem decidit anar a la convocatòria de vaga el proper dia 15 de novembre i fem una crida també a intensificar el diàleg entre els sindicats, per tal d'aconseguir més unitat sindical, tant en la negociació del conveni com en els plantejaments del calendari de mobilitzacions que vam iniciar de manera conjunta, unitat que, sens dubte, contribuirà a aconseguir millors acords en benefici dels interessos de les treballadores.

La USOC continuarà treballant perquè la negociació del conveni permeti millorar les condicions laborals als centres infantils privats i de gestió indirecta. Tot i que considerem els termes de la proposta patronal molt preocupants, estem intensificant els contactes i converses amb totes les parts per trobar una sortida a les dificultats que actualment presenta la negociació i desitgem que la propera reunió del dia 24 introdueixi un veritable canvi de guió que acosti les diferents posicions i faciliti assolir acords.