Notícies

Apostem per la negociació

Apostem per la negociació

per Secretaria de Comunicació -
Nombre de respostes: 0

A la FEUSOC apostem per la negociació i denunciem les mentides d’alguns sindicats que anteposen el seu interès partidista a las necessitats reals de les treballadores.

La Federació d’Ensenyament de la USOC valora positivament, tot i que amb precaució, els darrers fets en l’àmbit de la Mesa del conveni col·lectiu de Centres d’Assistència i Educació Infantil, per la qual cosa ha decidit no secundar la convocatòria de vaga per part d’alguna organització sindical.

Per les raons que enumerarem a continuació, la FEUSOC vol reprendre la negociació a la Mesa del conveni.

-        Durant els mesos de maig i juny, davant la situació de bloqueig total en que es trobava la negociació del conveni, la FEUSOC amb la resta de forces sindicals va convocar i liderar a Catalunya concentracions i aturades parcials amb l’objectiu principal de reactivar i reconduir la Mesa del conveni.

-        A principi d’aquest nou curs, vam aconseguir que es convoqués de nou la Mesa negociadora per al proper dia 2 de novembre. Amb caràcter previ a aquesta reunió, totes les organitzacions sindicals i patronals vàrem tenir una reunió tècnica el passat dia 3 d’octubre, on vam adquirir el compromís de reprendre la negociació en uns nous termes, centrant les negociacions en els aspectes més importants de la mateixa i deixant al marge aquells que poguessin contribuir a bloquejar-la de nou i amb voluntat d’apropar posicionaments per arribar a acords.

-        Després de la reunió del dia 3 d’octubre, una de les organitzacions sindicals participants, va convocar en menys de 48 hores, quatre dies de vaga, així com varies concentracions, de manera unilateral. Si la voluntat de les parts, expressada en al reunió del dia 3 era contribuir entre tots al desbloqueig de la negociació i evitar posicions maximalistes, que fins ara només ens han portat a l’enfrontament i a la paràlisi de la Mesa, intensificar ara la campanya de mobilitzacions només pot contribuir al fracàs de la reunió de la Mesa negociadora del proper dia 2 de novembre.

-        Des de la FEUSOC, sempre hem estat respectuosos amb el posicionament que la resta de sindicats han adoptat en la negociació del conveni, tot i que en alguns casos no compartim determinats plantejaments. Per aquest motiu, no podem admetre que s’ataqui el nostre sindicat pel fet de no secundar una vaga.

A la FEUSOC continuem treballant para aconseguir millorar la situació laboral i econòmica de les treballadores del sector a través de la negociació col·lectiva, amb propostes positives i realistes, tot i que a vegades, per a alguna organització, posar per davant els interessos del seu sindicat i prometre impossibles els hi pugui semblar més rendible. No oblidem que parlem d’un sector que es troba en un context molt complex, tant si parlem de centres d’Educació Infantil privats, com de gestió indirecta.

 Des de la FEUSOC no abocarem a les treballadores a una vaga per treure rèdit electoralista.