Notícies

Reunió de la mesa negociadora del conveni d'Educació Infantil

Reunió de la mesa negociadora del conveni d'Educació Infantil

per Secretaria de Comunicació -
Nombre de respostes: 0

La USOC, juntament amb la resta dels sindicats amb legitimació per estar a la Mesa Negociadora del nou Conveni d´Educació Infantil, hem mantingut el dia 17 d´octubre una nova reunió amb els representants del banc patronal per intercanviar propostes.

Per part sindical, hem unit en un sol document totes les propostes, de cara a més operativitat a l'hora de dur a terme la negociació. En aquesta reunió, hem exposat part d'aquest document, que hem traslladat a la patronal.

Des del banc empresarial, han aprofitat la reunió per fer un esbós de les seves principals propostes de cara al nou conveni que, tan aviat com ens les traslladin en un document us les farem arribar. No obstant això, ja en podem avançar algunes, molt restrictives amb els drets de les treballadores, com: l'augment de jornada de la mestra, la reducció del complement per incapacitat temporal, la supressió de les places de gratuïtat per una reducció en el cost de la plaça, el trasllat de cada dia de vacances per sobre del mes a permís retribuït, disminució dels dies d'acumulació de lactància de 20 a 14 dies, supressió de qualsevol vincle entre revisions salarials i IPC i algunes altres “perles” que ja us traslladarem un cop ens facin arribar el document que recull totes les propostes empresarials.

Per part de la USOC entenem aquesta proposta patronal com una crida al bloqueig de la negociació, ja que suposa una reculada tant en matèria social com econòmica.

Considerem, i així ho hem exposat ja a l'anterior reunió, que les treballadores dels centres d'Educació Infantil van fer un gran esforç després de la pandèmia, que ara, un cop superada, han de veure recompensat.

És el moment de consolidar els drets ja reconeguts, sigui a través del propi Conveni, de la legislació vigent i de les mateixes sentències que el Tribunal Suprem ha dictat en temes com el gaudiment dels permisos.

A més, en matèria salarial, ja és hora que les treballadores tinguin unes pujades d'acord amb l'increment del cost de la vida, encara més si tenim en compte que els seus salaris són dins de la franja més baixa de l'ensenyament. No és de rebut que contínuament estiguem ressaltant la important i imprescindible tasca que exerceixen aquestes treballadores dins del sistema educatiu, però a l'hora d'acordar les seves retribucions les empreses se n'oblidin.

Des de la Federació d’Ensenyament de la USOC confiem que aquesta proposta patronal obeeixi més a una tàctica negociadora que a una intenció real i que en properes reunions recondueixi els seus plantejaments cap a posicions més moderades que obeeixin a la realitat del sector i tinguin com a protagonista les treballadores, sense les quals, no seria mai viable un Centre d’Assistència i Educació Infantil.