Notícies

Interins i Llei Iceta

Interins i Llei Iceta

per Secretaria de Comunicació -
Nombre de respostes: 0

Exigim a les Administracions Públiques complir amb la premissa d’estabilitat de l’ocupació.

L’ocupació pública no pot ser una moneda de canvi que posi en risc els serveis públics.

Dues sentències del Tribunal de Justícia de la UE han condemnat al Govern d’Espanya per abús de la temporalitat en les administracions públiques. Per donar resposta a la darrera sentència del TJUE, el Govern d’Espanya està tramitant la “Ley de medidas urgentes para la reducción de la temporalidad en el empleo público”, més coneguda com a “llei Iceta”. El projecte ha passat la fase d’esmenes per part dels grups polítics, però el que es coneix del text presentat no és la solució al problema i ha despertat una gran oposició per part del col·lectiu.

S’estan produint situacions surrealistes, amb carreres professionals que arriben a la jubilació després de vàries dècades com a interins. Senzillament un abús i una irresponsabilitat per part de les Administracions Públiques.

Des de la USOC pensem que la solució a l’abús no pot ser cap altre que el manteniment i estabilització de l’ocupació d’aquests milers de persones treballadores i com que el col·lectiu és elevat i divers, la reparació no pot tenir una única via de resolució. Entenem que aquells que porten més anys han de tenir un automatisme en la conversió dels seus contractes en fixos.

En aquesta línia, hi ha diferents vies de solució recollides en l’EBEP:

a) Concurs de mèrits, de forma excepcional, per a donar sortida a aquelles situacions més flagrants d’abús.

b) Concurs-oposició, la convocatòria del qual hauria de regular el pes de cada fase i on l’experiència en el lloc hauria de tenir una valoració molt important. En aquesta línia, s’hauria de tenir en compte les situacions especials com les de les persones que havent passat amb anterioritat l’oposició, no van obtenir plaça.

Creiem també que prèviament s’hauria de paralitzar el rellotge i no comptar el temps mentre no surti publicada la nova llei de reducció de la temporalitat.

La situació és complexa, però la solució només pot passar per l’estabilització dels llocs de treball dels milers d’interines i d’interins. A més, hi ha en joc la qualitat dels serveis públics.