Notícies

Concentració 14 de juny

Concentració 14 de juny

per Secretaria de Comunicació -
Nombre de respostes: 0

14 DE JUNY DE 2021:

CONCENTRACIÓ DAVANT DEL DEPARTAMENT D’EDUCACIÓ

Contra el tancament d’aules concertades

Per la baixada de les ràtios

Per incrementar la qualitat de l’educació

Per l’estabilitat de les plantilles

US HI ESPEREM DILLUNS 14 DE JUNY A LA VIA AUGUSTA, 202-226 DE BARCELONA (10:30 H.)

Els sindicats més representatius de l’ensenyament concertat de Catalunya  -USOC, UGT i CC.OO- convoquem als representants dels treballadors a una concentració el dia 14 de juny, de 10:30 a 12:00 hores, per protestar contra la política de tancament d’aules del Departament d’Educació que variant el criteri numèric de concertació d’unitats de P3, va comunicar als centres la revisió de més de dues-centes aules, tot i que la revisió definitiva podria quedar en la meitat. Tot i així, són molts llocs de treball que es perdrien. Inacceptable per als sindicats.

En la situació actual hi ha elements que són determinants i que sense ells no es pot entendre el moment: La davallada demogràfica, la manca de resolució a l’infrafinançament dels centres concertats i l’afectació en les economies familiars dels efectes sobre l’economia de la pandèmia de la COVID sobre amplíssimes capes de la població que dificulten que es puguin fer càrrec del finançament complementari de la plaça escolar.

Els sindicats més representatius creiem que és el moment de donar solució als problemes que pateix el sector, anant a les seves arrels i per això proposem:

  1. La necessitat d’una baixada generalitzada de les ràtios que permetin alhora incrementar la qualitat de l’educació i paral·lelament preservar l’ocupació.
  2. Manteniment de tota la plantilla del curs 20-21. No es hora d’estalviar diners, sinó de mantenir la despesa malgrat la davallada demogràfica.
  3. Dotar d’un increment progressiu de la plantilla ordinària dels centres que permeti desenvolupar la Disposició Transitòria segona de la LEC i contribueixi progressivament a l’homologació de les hores lectives del professorat a Infantil, primària, Secundària, iniciant aquest procés amb el reconeixement del personal COVID com a dotació ordinària de plantilla i seguir amb els centres que perdin aules.
  4. Articular sistemes de recol·locació de professorat i de PAS, en cas de tancaments inevitables.
  5. Avançar vers la gratuïtat de la plaça escolar, com a única fórmula per a fer possible la igualtat de condicions per a l’accés a tots els centres del Servei d’Educació de Catalunya.
  6. Defensa d’un sistema educatiu basat en tots els centres sostinguts amb fons públics, tal com queda recollit en la llei d’educació de Catalunya.
  7. Aposta definitiva del Departament d’Educació per la qualitat educativa, per a que no quedi només en paraules sense contingut.

Els sindicats exigim que s’activi una mesa tripartida, amb representació de la part sindical, patronal i Departament per a trobar solucions a problemes de gran complexitat que ja estan afectant a tot el sistema educatiu i incideixen de forma especial en el sector concertat.

NO AL TANCAMENT D’AULES D’ESCOLES CONCERTADES ! 

SÍ A UN SISTEMA EDUCATIU DE QUALITAT! 

NO A LA PÈRDUA DE LLOCS DE TREBALL !