Notícies

EN RECOLZAMENT ALS TREBALLADORS/ES DE L’ESCOLA MARISTES SANTS - LES CORTS

EN RECOLZAMENT ALS TREBALLADORS/ES DE L’ESCOLA MARISTES SANTS - LES CORTS

per Secretaria de Comunicació -
Nombre de respostes: 0

La trista notícia dels esdeveniments en un centre educatiu de Barcelona sobre abusos sexuals a menors ocorreguts i denunciats l’any 2011 i actualment en procés d’investigació, posa llum a uns fets execrables, immorals des de tots el punts de vista i que condemnem amb la major rotunditat. Tanmateix, desitgem i esperem una eficaç actuació de la justícia i que recaigui sobre el presumpte culpable confés tot el pes de la llei de l’Estat de dret. Des d’aquestes línies voldríem també expressar el nostre suport a les víctimes i llurs familiars per aquests fets ocorreguts i més tenint en compte que al tractar-se de menors poden deixar seqüeles durant molts i molts anys.

També volem donar el nostre suport al claustre de mestres i professors, així com al personal d’administració i serveis del centre que en aquest moment es troba en un estat de xoc emocional, després de conèixer uns fets que ells mateixos condemnen amb tota la duresa. Considerem inadmissibles, però, algunes acusacions de connivència vessades per alguns mitjans de comunicació. Aquest personal ha vingut desenvolupant la seva tasca al llarg de molts anys amb total professionalitat i a satisfacció dels alumnes i de les famílies que han confiat en el projecte educatiu del centre i en els professionals que el porten a terme. Des de la FEUSOC demanem que no es culpabilitzi a tot el col·lectiu d’aquesta escola que fa la seva feina i la vol seguir fent: educar les generacions futures. No podem fer de la gran excepció norma.

Als mitjans de comunicació els demanem el rigor necessari i la prudència precisa: una acusació sense suficient fonament porta a l’estigmatització, i si és falsa, pot marcar per sempre a persones, col·lectius i models educatius. Les escoles que conformen el Servei d’Educació de Catalunya - siguin públiques o concertades - són un model d’èxit contrastat que milers de famílies trien any rere any per a llurs fills i confien tant en el projecte com en el professorat.

Deixem actuar a la justícia.