Notícies

Plan Me Cuida. Pròrroga fins el 31 de maig

Plan Me Cuida. Pròrroga fins el 31 de maig

per Secretaria de Comunicació -
Nombre de respostes: 0

El “Plan Em Cuida” es prorroga fins el proper dia 31 de maig. Forma part de les mesures adoptades pel Govern per oferir cobertura als treballadors durant la pandèmia.

El Consell de Ministres ha aprovat la pròrroga del “Plan Me Cuida”, dins el paquet d'actuacions que conté el Reial Decret Llei de mesures que reforcen la protecció de l'ocupació.

El Pla queda regulat en l'article 6 del Reial Decret Llei 8/2020, de 17 de març, mitjançant el qual es podrà flexibilitzar la jornada laboral per exercir el deure de cura respecte del cònjuge o parella de fet, així com dels familiars per consanguinitat fins el segon grau de la persona treballadora, per circumstàncies excepcionals relacionades amb les actuacions necessàries per evitar la transmissió comunitària de la covid-19. És a dir, fins a pares, mares i avis/es en línia ascendent i fills/es i néts/es en línia descendent.

IMPORTANT

Aquesta regulació no contempla als familiars per afinitat, quan en l'Estatut dels Treballadors en casos de reducció de jornada per familiar a càrrec si que està contemplat.


Principals solucions per conciliar del “Pla
n Me Cuida”
El Pla ofereix dues possibles solucions a la conciliació en aquesta pandèmia:
- Adaptació de la jornada: no comporta pèrdua de salari, ja que es manté la jornada de treball.

- Reducció de jornada: suposa perdre ingressos en proporció a la reducció, que poden arribar a la totalitat si aquesta és del 100%

Aquests drets del “Plan Me Cuida” han de ser justificats, raonables i proporcionats en relació amb la situació de l'empresa.

En cas de conflicte, es resoldrà per la jurisdicció social a través del procediment d'urgència.

Si tens qualsevol dubte posa’t en contacte amb nosaltres 

a través de l’assessor USOC de la zona del teu centre de treball.