Notícies

Acord de retorn de les pagues del 2013 i 2014

Acord de retorn de les pagues del 2013 i 2014

per Secretaria de Comunicació -
Nombre de respostes: 0

Com ja sabeu, la USOC, de forma conjunta amb altres sindicats, vam convocar vaga per al dia 12 de desembre, davant la impossibilitat d’arribar a un acord amb el Govern sobre el retorn de les pagues que ens van treure els anys 2013 i 2014.

La proposta que va fer l’Administració a la Mesa de la Funció Pública i per l’acord d’analogia als docents de les escoles concertades era del tot inacceptable; un calendari de retorn a vuit anys on en el proper any rebríem només un 10% d’una paga.

En una reunió mantinguda, a menys de 48 hores de la vaga, entre els sindicats convocants de la vaga, el Secretari General de Treball, Sr. Josep Ginesta i representants de l’Administració, ens van manifestar que estaven disposat a pagar un 25% d’una paga el proper any i la resta amb uns percentatges sense especificar per acabar l’any 2024. Els representants de la USOC vam exposar el nostre desacord, argumentant que unes quantitats que vam deixar de cobrar el 2013 no les podien acabar pagant més de 10 anys després.

La nostra proposta es va concretar a demanar un gest de retorn imminent i concretar quantitats en un calendari que no anés més enllà del 2021. La resposta que se’ns va donar va ser la d’augmentar una mica el retorn el primer any, passant a ser d’un 35% d’una paga i fins a 6 anys sense concretar percentatges.

Amb aquesta darrera proposta i ja passades les dotze de la nit, ens vam aixecar de la negociació demanant que si al matí següent hi havia alguna oferta que s’acostés substancialment a les nostres pretensions ens ho fessin saber i podríem seguir parlant.

Finalment, a poques hores del començament de la vaga, les parts hem arribat a un acord, i per tant,

hem desconvocat la vaga.

El retorn de les pagues es produirà de la següent manera:

 

   Retorn paga extra 2013

            2019  un 10% durant el primer trimestre i un 30% a la resta de l’any.

          2020  60% de retorn.

 

   Retorn paga extra 2014

            2021  55% de retorn.

         2022  45% de retorn.

 

 

Amb expectatives, si les condicions ho permeten, de poder reduir el calendari de quatre a tres anys.

Hem acabat la reunió amb una roda de premsa conjunta, entre els tres sindicats i el Conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Sr. Jordi Puigneró, per tal de plasmar la signatura de l’acord.

Considerem, des de la Federació d’Ensenyament de la USOC que, donades les circumstàncies, és un molt bon acord.

Volem agrair-vos a tots els docents dels centres del Servei d’Educació de Catalunya el vostre suport, que ha servit per poder pressionar l’Administració per arribar fins on hem arribat.

Ara ens cal continuar treballant per revertir la resta de retallades que hem patit.