Notícies

Devolució IRPF per maternitat i paternitat

Devolució IRPF per maternitat i paternitat

per Secretaria de Comunicació -
Nombre de respostes: 0

 Des d’ara ja es pot reclamar l’IRPF que va ser retingut a aquelles mares i pares que van rebre la prestació per maternitat o paternitat els anys 2014, 2015, 2016 i 2017.

Els que la van rebre abans del 2014 no podran reclamar, doncs el dret ja ha prescrit.

Els que l’han rebut durant aquest any 2018 i se’ls ha practicat la retenció, la qüestió quedarà regularitzada a la propera declaració de l’IRPF.

 

Els contribuents que van rebre la prestació en els anys 2014 o 2015 poden reclamar ja el retorn de l’IRPF.

Els contribuents que van rebre la prestació en els anys 2016 o 2017 hauran de fer la reclamació a partir del proper mes de gener.

 

Els afectats només hauran d’aportar el seu nom, cognoms, any en que van rebre la prestació i número de compte bancari, en un formulari que podeu obtenir a través de la pàgina de l’Agència Tributària.

https://www.agenciatributaria.es/static_files/AEAT/Contenidos_Comunes/La_Agencia_Tributaria/Informacion_institucional/Campanias/Prestacion_maternidad/Formulario_maternidad.pdf

 

Quina és la situació dels funcionaris?

Segons el Tribunal Suprem, les prestacions per maternitat i paternitat no han de tributar, però els funcionaris no reben cap prestació durant les seves baixes per maternitat o paternitat, ja que continuen cobrant el sou.

Considerem que això és del tot injust, tal i com ja apunta el Govern Central, i instem a Hisenda que proposi al Govern de l’Estat fer un canvi legislatiu que permeti que els funcionaris també puguin beneficiar-se d’aquesta mesura i que se’ls retorni els diners de l’IRPF sostret.