Notícies

Situació del retorn IRPF per maternitat

Situació del retorn IRPF per maternitat

per Secretaria de Comunicació -
Nombre de respostes: 0

Hisenda actualitza la tributació sobre la prestació de maternitat sense publicar encara el formulari.

Ja fa més d'un mes que el Tribunal Suprem establia que les prestacions per maternitat estaven exemptes de l'IRPF. A hores d’ara, l'Agència Tributària encara no ha articulat el tràmit per a la devolució automàtica de les tributacions pagades. No obstant això, i atès que Hisenda ha assumit ja la sentència judicial, ja ha anunciat que, en dates immediates, difondrà un formulari tipus per recuperar les tributacions.

A la USOC disposem d’un formulari tipus en cas de necessitat, ja que s’ha de tenir en compte, sobretot els progenitors que hagin estat pares el 2014 i hagin declarat la prestació en 2015, que a 30 de juny de 2019 perden el dret i, de no fer públic l'Agència Tributària seu propi formulari, han de reclamar igualment".

Sí que ha fet públic l'Agència Tributària que, pel que fa a les prestacions públiques per maternitat que s'hagin rebut en aquest 2018, l'AEAT ja inclourà les dades fiscals corresponents en els esborranys de la propera campanya de la declaració de la renda. Allà, informa Hisenda, vindran incorporades aquestes prestacions com rendes exemptes i les retencions suportades, ara considerades no ajustades a la llei, seran plenament deduïbles. Així, les contribuents, majoritàriament, però igualment els pares que hagin compartit la prestació, només hauran de confeccionar i presentar les seves declaracions utilitzant les dades que se'ls ofereixin, revisant òbviament que, de forma efectiva, ha estat tinguda en compte aquesta exempció.