Notícies

Concentració 23 de maig. Defensem els nostres docents

Concentració 23 de maig. Defensem els nostres docents

per Secretaria de Comunicació -
Nombre de respostes: 0

Resolució unitària en defensa del professorat i de tot el personal docent.

Davant la campanya de criminalització i acusacions d’adoctrinament al professorat, els sindicats representatius del col·lectiu docent volem manifestar el nostre rebuig a aquestes incriminacions i posar en valor la bona tasca dels professionals del nostre sistema educatiu.

El personal docent ha demostrat en tot moment la seva preparació i dignitat professional per educar als infants i joves en el respecte als valors de democràcia, pluralitat, diversitat i convivència com a vertebradors d’una societat oberta com la nostra. I ho ha fet en contextos difícils i suportant unes injustificades retallades que han comportat la pèrdua de recursos i de condicions laborals

Exigim al Departament d’Ensenyament que davant les acusacions d’adoctrinament defensi els seus treballadores i treballadors, no només fent l’acompanyament necessari al professorat que ho necessiti, sinó sortint al pas públicament davant  falses acusacions d’incitació a l’odi, posant en dubte l’honorabilitat del professorat afectat i, de retruc, la de tot el col·lectiu.

Demanem que es facin públics els informes de d’Inspecció Educativa sobre els fets de El Palau i de la resta de centres afectats.

Demanem que no s’utilitzi políticament el paper de l’Escola i als seus  treballadors i treballadores. L’escola ha d’estar al marge d’estratègies polítiques, siguin les que siguin.

Per garantir aquesta independència es fa imprescindible posar en valor la funció dels docents i la seva llibertat de càtedra. També una provisió de llocs de treball que ha de ser objectiva i transparent, cosa que xoca amb el desenvolupament de la LEC.

Entenem que s’ha de deixar treballar als i les docents com sempre ho han fet. El col·lectiu docent  ha estat i és un pilar bàsic del sistema educatiu de Catalunya i no mereix carregar amb acusacions infundades i tendencioses, derivades del moment polític actual.

Els sindicats signants farem un seguiment dels casos existents i dels que puguin aparèixer i actuarem en conseqüència en la defensa del professorat i de tots els treballadors i treballadores de l’àmbit educatiu.