Notícies

Anunci retorn paga 2012

Anunci retorn paga 2012

per Secretaria de Comunicació -
Nombre de respostes: 0

Ara que des de l’Administració ens diuen que el proper mes d’abril es farà efectiu l’abonament de la part que resta dels diners que ens van retallar l’any 2012, la paga extra, volem donar un cop d’ull enrere i recordar aquells moments, immersos en una important crisi econòmica que, com sempre, vam acabar patint principalment els treballadors.

Mentre els guanys de moltes grans empreses es multiplicaven, el contribuent de a peu patia les retallades, especialment als secors d’educació i sanitat.

Des de la Federació d’Ensenyament de la USOC vam emprendre un seguit de converses amb representants de l’Administració, tant a Catalunya com a Madrid, per tal d’aturar aquell despropòsit.

En els darrers mesos del 2015 vam fer una recollida de signatures entre els docents, dient prou a les retallades i demanant que ens tornessin allò que ens havien tret.

El 14 de desembre del 2015, el Secretari General i el Secretari de Comunicació de la FEUSOC, van fer entrega al parlament de Catalunya de 5773 signatures dels companys de les escoles per tal de demanar el retorn de les quantitats sostretes els anys 2012, 2013 i 2014. Dos dies després, les mateixes persones, acompanyades pel responsable de l’escola pública de la Federació, feien entrega al “Congreso de los Diputados” del registre de les signatures entregades a Catalunya.

A partir d’aquí, sindicats i Administració, vam mantenir converses per tal d’arribar a algun tipus d’acord, mitjançant un calendari, de retorn de diners i de condicions laborals. Un calendari molt més llarg dels que ens hagués agradat, però que al final liquidarà el 2012.

Ara ens cal parlar de com retornaran les extres del 2013 i el 2014.

Endavant companys !!!