Notícies

Dia Mundial del Docent.

Dia Mundial del Docent.

per Secretaria de Comunicació -
Nombre de respostes: 0

Ens trobem en mig d’unes jornades molt intenses i tristes per al conjunt de la nostra societat, però avui, des de la Federació d’ensenyament de la USOC, volem donar un caire de normalitat, i és per això que ens volem felicitar tots plegats per celebrar, com cada dia 5 d’octubre, des de l’any 1994, el Dia Mundial dels Docents; un esdeveniment molt important per a tota la comunitat educativa.

El dia mundial dels docents té aquest any com a lema “Ensenyar en llibertat, empoderar els docents”.

La llibertat és per a la nostra Federació la millor conseqüència de la pluralitat. Per això ens hem manifestat en contra de la imposició de l'escola única.

No volem un model totalitari.

Tant l’escola pública com la concertada formen part, en igualtat de condicions, del Servei d’Educació de Catalunya, i com a tal, han de ser tractades.

Els objectius d'aquesta edició del Dia Mundial dels Docents són:

  • Ressaltar la contribució dels docents de preescolar fins a l'ensenyament superior a la formació dels ciutadans del futur.
  • Debatre les qüestions relatives a la qualitat de l'ensenyament en l'educació superior i del que aquesta representa a tots els nivells educatius per a una educació inclusiva i de qualitat per a tothom.
  • Posar de relleu i debatre sobre els èxits i desafiaments que perduren en l'àmbit de l'ensenyament superior, com ara l'autonomia dels centres educatius, la llibertat acadèmica i el desenvolupament professional del personal de l'educació superior.

Els conflictes, l'extremisme radical i les ingerències polítiques a tots els nivells dificulten la nostra autonomia professional i la llibertat per ensenyar. La burocràcia, els rigorosos controls i mecanismes externs de rendició de comptes, la imposició d'unes metodologies concretes d'ensenyament i uns plans d'estudis en què es programa fins al més mínim detall, continuen soscavant la condició de la professió docent i la llibertat acadèmica.

Felicitats Companys/es i endavant amb la vostra tasca