Notícies

Concentracions 3 de desembre

Concentracions 3 de desembre

per Secretaria de Comunicació -
Nombre de respostes: 0

Tornem a les concentracions de protesta per reclamar uns centres escolars segurs.

La situació de la pandèmia està lluny de desaparèixer, estem en un moment d’aparent millora de la segona onada de contagis, però les dades dels darrers dies comencen a ser de nou preocupants. De fet, la propera setmana estava previst l’avançament de fase en la desescalada i el Govern de la Generalitat ja ha anunciat que ho aturava pel repunt en la Rt, ara ja per sobre de 0,90.

La manca de diàleg amb els representants dels treballadors ha estat una constant al llarg de la pandèmia. La resposta de l’Administració, a part del consell de rentar-nos les mans, utilitzar gels hidroalcohòlics i mascaretes, és el d’obrir finestres per ventilar. Suposem que són conscient que arriba el fred i no podrem tenim les finestres obertes, en salut de l’alumnat i professorat.

La Federació d’Ensenyament de la USOC, conjuntament amb altres sindicats de tots els sectors educatius (ensenyament públic, ensenyament concertat, educació especial, llars d’infants, lleure educatiu, etc.) hem estat presents al llarg de dijous 3 de desembre en diferents concentracions, a Terres de l’Ebre, Lleida i Barcelona, per tal de reclamar una educació segura, amb menys ràtios a les aules, més personal contractat i per tant, més seguretat.

El Secretari General de la FEUSOC, Pere Forga, va participar en la lectura del manifest davant el Palau de la Generalitat.

Adrecem al Departament d’Educació, al mateix temps que exigim diàleg, un seguit de mesures per garantir la salut de tota la comunitat educativa i per extensió de tota la població de Catalunya.

Volem garantir la presencialitat de l’alumnat de tots els nivells educatius i per tant cal prendre mesures, i així li fem saber al Departament d’Educació.

És del tot imprescindible reduir les ràtios d’alumnes per aula; demanem 10 a infantil i 15 a primària, secundària i resta de nivells educatius. Això implica necessàriament un important increment del personal docent per, a més, mantenir les especialitats i l’atenció a la diversitat.

Cal anar més enllà i adoptar mesures de prevenció i protecció de la salut de tots els treballadors, l’alumnat i les seves respectives famílies. Per tant:

 

                                  Exigim:

                  • EPIs mascaretes FFP2 i pantalles facials.
                  • Que amb l’abaixada de ràtios puguem garantir la distància de seguretat dins de les aules i en general en tot el centre educatiu.
                  • Garantir la prevenció de la salut de tots els treballadors vulnerables.
                  • Proves PCR sistemàtiques per a tots els professionals dels centres educatius.
                  • Dotar les escoles amb aparells suficients de sistemes de ventilació amb filtres HEPA.

Mentre no siguem escoltats continuarem denunciant la situació i prendrem les mesures que calgui en funció del desenvolupament dels esdeveniments.

A la Federació d’Ensenyament de la USOC tenim molt clar que la seguretat a les aules és, per extensió, la seguretat de tota la població de Catalunya.