Notícies

Document de premsa

Document de premsa

per Secretaria de Comunicació -
Nombre de respostes: 0

EL DEPARTAMENT D’EDUCACIÓ NO HA ESTAT A L’ALTURA

DE LES CIRCUMSTÀNCIES

Els sindicats més representatius de l’ensenyament concertat (USOC, UGT i CCOO) presenten avui, dia 26 d’octubre, els resultats d’una enquesta conjunta, realitzada mitjançant un formulari, als treballadors i treballadores de l’ensenyament concertat de Catalunya; tant docents dels diferents nivells educatius com personal d’administració i serveis, així com altre personal educatiu.

La finalitat de l’enquesta ha estat la de conèixer de primera mà l’experiència viscuda des de l’inici de l’actual curs escolar. En destaquem el següent:

  • Hi ha un col·lectiu especialment preocupat per la situació que estem vivint i conseqüentment molt motivat en respondre l’enquesta. Es tracta del personal vulnerable més sensible a les conseqüències de la covid-19. El 75% d’aquest personal se sent desprotegit.
  • Hi ha preguntes refrendades per una amplíssima majoria, al voltant del 90% dels enquestats. La infradotació de les plantilles extraordinàries covid-19 amb que el Departament d’educació ha dotat als centres concertats, així com poca claredat de les instruccions de Salut-Educació.
  • La prevenció de riscos laborals ha estat una de les baules més febles en relació al personal vulnerable. No ha funcionat bé la prevenció, ni l’accés als serveis mèdics, ni la resposta d’aquests. 

Els sindicats exigim:

  • La modificació dels criteris de definició de contactes estrets.
  • Rebaixar les ràtios professor/alumne per incrementar la seguretat.
  • Les Titularitats dels centres han de revisar els protocols de prevenció i la resposta dels serveis mèdics.
  • Davant de la manca de diàleg del Departament d’Educació, sol·licitem una reunió amb el Departament d’Educació que ha estat negant la negociació tots aquests darrers mesos.