Notícies

Reivindicacions davant la crisi sanitària

Reivindicacions davant la crisi sanitària

per Secretaria de Comunicació -
Nombre de respostes: 0

Davant las crisi sanitària i social sense precedents que vivim i que possiblement s'allargui malauradament en el temps, veiem com les condicions laborals del personal docent s'han vist afectades greument i que les incerteses per les condicions de treball pel que resta de curs i pel curs vinent, són molt altes.

Per tot això des de la Federació d'Ensenyament de la USOC, EXIGIM:

  • Paralitzar l’ordre d’obertura de centres, ja que posa en perill tant el personal treballador, com el alumnes, com la població en general. No es pot deixar en mans de les direccions la responsabilitat del plans de seguretat de cada centre.
  • Aturar la reforma curricular de la formació professional. El curs vinet serà un curs prou complicat com per afegir una reforma que no ha estat parlada i molt menys consensuada amb la comunitat educativa.
  • Ajornar al juny de 2021 la convocatòria d'oposicions d'accés al cos de docents previstes per l'inici de curs 20/21. Tots coincidim que el proper curs serà un curs especial. Cal ajornar la convocatòria per tal que es garanteixi la possibilitat de presentar-s'hi amb la preparació adequada i que no afecti ni als centres escolars en els seus primers dies de curs, ni als propis opositors.
  • Augmentar la dotació de les plantilles docents pel proper curs, si es volen complir les mesures de distanciament social que obligarien a reduir ràtios de cada aula.
  • Augmentar el personal pel desplegament de la Llei d'inclusió, ja que els recursos destinats fins ara, són clarament insuficients per garantir el compliment de la llei.
  • Respectar l'horari i les condicions de treball dels docents, valorant la dificultat que suposa conciliar la vida familiar en confinament amb la feina de preparació, seguiment i avaluació del treball diari del seu alumnat.