Notícies

SESSIÓ DE FORMACIÓ SOBRE GESTIÓ DE L'ESTRÈS, PROJECTE ESTAFOR

SESSIÓ DE FORMACIÓ SOBRE GESTIÓ DE L'ESTRÈS, PROJECTE ESTAFOR

per Secretaria de Comunicació -
Nombre de respostes: 0

El 12 de novembre, va tenir lloc a l'Escola Infantil Món Nou (Les Corts) de Barcelona, ​​una nova sessió formativa de el Projecte ESTAFOR d’"Acció i Prevenció", sobre la gestió de l'estrès en el sector docent, malaltia que afecta un percentatge importants de treballadors del sector, minvant la seva salut tant física com psicològica i fins i tot social. Per aquest motiu, la Federació d'Ensenyament d'USOC, sensible a les necessitats d'aquest sector, ofereix als centres de treball una formació específica en la prevenció de riscos psicosocials, tal com exigeix la Llei de Prevenció de Riscos Laborals, especialment en la gestió de l'estrès.

La sessió va ser impartida per Imma Badia, Secretària i Acció Sindical i Salut Laboral de la Federació d'Ensenyament d'USO, i experta en aquests temes de gestió de l'estrès. L'objectiu principal d'aquestes jornades, de les quals es porten realitzades més d'un centenar, és sensibilitzar al col·lectiu docent de la importància de la prevenció de riscos psicosocials per una banda i contribuir a la millora de l'activitat professional del personal docent a través del desenvolupament i millora de competències personals per minimitzar o eliminar l'estrès.

Aquesta acció formativa està inclosa dins el pla de formació que ha elaborat la Federació d'Ensenyament a través del Gabinet d'Ajuda al Docent, que aborda qüestions que afecten de ple a la vida professional dels docents i busca cobrir la demanda d'aquests temes en la comunitat educativa.

A més, des de la FEUSOC s'ofereixen diferents possibilitats de formació: formació presencial, formació on-line amb suport d'e-coaching i també guies de formació individual, que ofereixen a l'alumnat la possibilitat de treballar aquelles competències personals susceptibles de produir-li estrès.