Notícies

Seminari internacional sobre Sistemes Educatius de Qualitat, organitzat per USO i EZA

Seminari internacional sobre Sistemes Educatius de Qualitat, organitzat per USO i EZA

per Secretaria de Comunicació -
Nombre de respostes: 0

Del 12 al 14 de desembre, la USO, amb la cooperació del Centre Europeu per als Afers dels Treballadors (EZA), ha celebrat un Seminari internacional a Barcelona amb el títol "Sistemes educatius de qualitat i objectius dels models europeus per al 2020. Reptes davant la conjuntura econòmica i laboral en un futur pròxim", en què s'ha abordat el present i futur de l'educació i els reptes a què han de donar resposta els sistemes educatius. El Seminari ha estat coordinat per l’Imma Badia, Secretària d'Acció Sindical i Salut Laboral de FEUSO.

S'han donat cita 83 participants de diverses organitzacions sindicals i organismes espanyols, austríacs, búlgars, holandesos, polonesos, portuguesos, romanesos i eslovacs com CEAT, CECE, FEUSO, USOC, goed, PODKREPA, CNV, Solidarnosc, Fidestra, FTDC, NTUC i NKOS-ZPSav, entre d'altres.

L'obertura del seminari va anar a càrrec de Piergiorgio Sciaqua, co-president d’EZA, en què també han intervingut el secretari general d'USO, Joaquín Pérez, i la secretària general de la USOC, Maria Recuero, a més de membres del Parlament de Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona.

Antonio Amate, secretari general de FEUSO, va impartir la ponència inaugural "Un pacte educatiu de tots i per a tots", en la qual va exposar la situació de la negociació en marxa per assolir aquest gran acord educatiu. A continuació, el secretari general de la Confederació Espanyola de Centres d'Ensenyament (CECE), Santiago García, va abordar les propostes per a un nou model de Formació Professional.

La segona jornada va alternar diferents ponències sobre els nous reptes dels sistemes educatius i la necessitat d'establir un marc laboral just per a una educació de qualitat, amb taules rodones en què es van oferir diferents visions sobre l'adaptació de la realitat educativa de cada país a els reptes de la societat del coneixement i sobre les polítiques nacionals de Bulgària, Romania, Polònia i Espanya en l'àmbit de l'educació. Va obrir la jornada Lluís Font, president del Consell Escolar de Catalunya. També Josep Maria Boneu, de FEUSOC, va impartir una ponència sobre la necessitat d'adaptació de la realitat educativa als nous reptes de la societat del coneixement.

La secretària de Formació Sindical i Igualtat d'USO, Dulce Mª Moreno, i Josep Calvó, vicepresident de EZA-Espanya, van clausurar el Seminari, que va concloure amb una posada en comú de les conclusions i valoracions de les ponències i tallers.

EZA (Centre Europeu per a Assumptes dels Treballadors) és una xarxa composta per 73 organitzacions de treballadors provinents de 30 països europeus basades en valors social-cristians. Els membres de EZA són sindicats i organitzacions de treballadors socioculturals, així com centres de formació i de recerca que es dediquen a qüestions dels treballadors.